Promeda-käyttäjiä varten kehitetty, nyt eReseptin lisäksi myös Potilastiedon arkiston käyttöön vaadittavat ominaisuudet sisältävä eRA 2.0 -järjestelmä sai yli vuoden kestäneen Kanta-yhteistestauksen hyväksytysti päätökseen 24.5.2016. Lopullinen lupa päivitetyn järjestelmän tuotantokäyttöön ottamiselle saatiin Kelata 28.6.2016.

Jotta järjestelmät voivat liittyä Kanta-palveluihin, pitää niiden ensin osallistua Kelan kanssa suoritettavaan yhteistestaukseen. Testauksessa mm. varmistetaan järjestelmän moitteeton toimivuus sekä yhteensopivuus Kannan ja muiden potilasohjelmistojen kanssa. Tietoturvan auditoi ulkopuolinen tarkastuslaitos KPMG.

Lista sertifioiduista järjestelmistä ja välittäjistä löytyy osoitteesta http://www.kanta.fi/web/ammattilaisille/sertifioidut-jarjestelmat-ja-valittajat

eRA:n avulla Promedaa käyttävien yritysten liittäminen Kantaan tapahtuu yksinkertaisesti ja edullisesti kuukausimaksulla ilman isoja investointeja. Pienen toimipisteen kustannukset Kanta-arkistoon liittymisestä on vain muutamia kymppejä kuukaudessa.  Tuen käytölle tarjoaa Promeda. eRA-järjestelmää kehittävä Atostek Oy huolehtii mm. tarvittavan välityspalvelun ylläpitämisestä sekä Kanta-palvelujen edellyttämästä jatkuvasta järjestelmän muutos- ja kehitystyöstä.

Promeda-käyttäjien liittyminen Potilastiedon arkistoon alkaa laajemmin syksyllä. Tavoitteena on, että suurin osa käyttäjistä on liittynyt vuoden loppuun mennessä. Sähköisen lääkemääräyksen eli eReseptin käyttöönotossa kannattaa pitää kiirettä, sillä paperinen lääkemääräys poistuu käytöstä 31.12.2016.

Loppuvuodesta liittyjiä on paljon. Siksi eResepti kannattaa ottaa käyttöön hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta. Liittyminen on nyt myös entistä helpompaa, sillä sopimukseen ei tarvitse enää liittää kaupparekisteriotetta ja käyttöönottokokeen suorittaminen enää ole tarpeen.   

YLÖS