Promedan sähköinen lääkemääräys eli Nettiresepti sai viranomaishyväksynnän.

 

Promedaan liitetty, Atostek Oy:n toteuttama eRA-eReseptisovellus sai 20.8.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Kelan hyväksynnän.  Hyväksyntää edelsi Kelan johdolla toteutettu yhteis- ja lopputestaus sekä STM:n toimeksiannosta tapahtunut ja KPMG Oy:n suorittama ulkoinen auditointi. Auditoinnilla tarkastettiin, että järjestelmä täyttää kansallisten määritysten mukaiset vaatimukset

Nettireseptiä voidaan käyttää Promedan sisältä osana potilasohjelmaa. Nettireseptiä on mahdollista käyttää myös erillisenä sovelluksena ilman potilastietojärjestelmää internetselaimen avulla. Lisätietoja Nettireseptistä osoitteesta nettiresepti.fi.

 

Atostek hyväksyttiin 19.8. myös auditoiduksi Kanta-välittäjäorganisaatioksi. Välittäjäorganisaation käyttäminen yksinkertaistaa liittymistä Kelan reseptikeskukseen ja muihin Kanta-palveluihin. Käytettäessä välittäjäorganisaatiota voidaan mm. reseptien käsittelyyn käyttää tavallista internetyhteyttä kalliin kahdennetun ja kiinteillä ip-osoitteilla varustetun liittymän asemasta. Nettireseptiä on käytännössä mahdollista käyttää lähes missä tahansa, missä on käytettävissä internet-yhteys.

 

 

YLÖS